7 Must have gerechten voor elk restaurant

7 Must have gerechten voor elk restaurant

7 Must have gerechten voor elk restaurant

Het is anno 2020 best moeilijk om het elke gast naar de zin te maken. Naast alle hippe voedsel-trends zijn er ook de vele beoordelingssites die de horeca niet echt veel vrijheid bieden. Hoe onderscheid je je als restauranthouder? Waar wil de gast uit kunnen kiezen? Allereerst: kies gerust voor een mix van jouw eigen specialiteit(en) en een aantal klassiekers. Lees hier welke gerechten daarbij écht niet mogen ontbreken, zodat iedere gast met een tevreden gevoel je restaurant verlaat en, belangrijker nog: graag weer terugkomt.

1. Jouw specialiteit

Jouw eigen specialiteit bereid je met de meeste liefde. Het is jouw stempel op het restaurant, jouw handtekening. Je bent vereerd als het besteld wordt en zult het iedere keer weer nóg lekkerder proberen te maken. Hou die passie vast. Met dit gerecht onderscheid je je van de anderen!

2. Een pasta of risotto: altijd goed!

Betaalbaar, snel, gezond en toch smaakvol: de Italiaanse keuken is niet voor niets de populairste. Maar respecteer de wetten: ga nóóit experimenteren met de originele recepten. Een spaghetti alio e oglio (eventueel met peperoncini), een risotto ai funghi porcini, penne all’arrabbiata: schot in de roos en bovendien zullen vegetariërs je dankbaar zijn.

3. Meer dan één vega-gerecht

Over veggies gesproken: die zitten echt niet meer te wachten op een berg pasta met kaas, noten, gegrilde groenten en bonen. Je doet de hedendaagse vegetariër echt geen plezier door alles dat je in huis hebt – behalve vlees of vis – op een bord te gooien. Kom op, het is 2020, keuze uit vegetarisch eten is een must op je kaart. Kijk in Indiase of Mexicaanse kookboeken en je bent al een stuk wijzer.

4. Beef Wellington

Ja, je wilt eten maken of niet. Dus niet zeuren over de moeilijkheidsgraad: oefening baart kunst. Het is een hot item bij beroemde koks, dus wat houdt je tegen? Als je ook nog biologisch vlees gebruikt, ben je helemaal goed bezig.

5. Iets met een streekgebonden ingrediënt

De locals én toeristen worden er blij van: lokale producten. Verwerk de plaatselijke kaas in je ovenschotel, het stedelijke bier in de soep, en kijk ook eens op de diverse websites van boeren en tuinders in de buurt. Het is nog duurzaam ook.

6. Zalm en croûte

Met een mooi stuk zalm maak je je kaart compleet. Misschien is het ouderwets, maar je moet maar zo denken: de muziek uit de jaren ’60 is ook nog razend populair. Never change a winning recipe!

7. Toe: iets met chocolade, altijd iets met chocolade

Er is altijd nog wel ruimte over voor iets zoets en negen van de tien keer heeft chocolade de voorkeur. Zet daarom altijd een chocoladetaart, -soufflé of andere chocolekkernij op je kaart.

Happy cooking!

Reacties zijn gesloten.