Hoe kies je het mondwater dat voor jou het beste is?

Hoe kies je het mondwater dat voor jou het beste is?

Hoe kies je het mondwater dat voor jou het beste is?

Heb je wat problemen met je mond? Dan kan dit om uiteenlopende klachten gaan. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van een slechte adem, gevoelige tanden, ontstoken tandvlees of een droge mond en zo is er nog wel meer te noemen. Om deze problemen te bestrijden is het zaak je mond zo goed mogelijk te reinigen en schoon te houden. Dit kun je doen door regelmatig je tanden te poetsen, maar spoelen met het juiste mondwater kan tevens een goede bijdrage leveren aan de gezondheid van je mond.

 

Kijk goed welk mondwater je kiest

Kijk altijd goed naar wat voor klachten je hebt of met welk doel je mondwater wilt gebruiken. Ze zorgen allemaal voor een frisse adem maar bij de ene soort kan dit net even anders zijn dan bij de andere en het is ook belangrijk dat je het veilig kunt gebruiken. We hebben een aantal soorten voor je op een rijtje gezet zodat je weet waarvoor je dit mondwater het beste kunt inzetten. Zo maak jij eerder de juiste keus en koop je mondwater waar je echt wat aan hebt.

 

Coco Chai mondwater bij gevoelige tanden

Als je een bepaald soort mondwater wilt kopen zul je snel merken dat het aanbod groot is. Zo kun je alleen al van het merk Dr. Brite uit diverse soorten kiezen. Heb je gevoelige tanden of wel eens ontstoken tandvlees? Dan is Dr. Brite Coco Chai mondwater zeker aan te raden. Dit mondwater bevat kokosolie en is verrijkt met olie van kaneel, kardemom en kruidnagel. Daarnaast zit er Aloë Vera in die voor verzachting in de mond zorgt. Samen met de natuurlijke glycerine zorgt dit voor meer aanmaak van speeksel waardoor schadelijke bacteriën geen kans meer krijgen in je mond.

 

Kenmerken van het mondwater

Het mondwater heeft, zoals alle mondwaters van dit merk, alleen natuurlijke ingrediënten en kan altijd veilig gebruikt worden. Er zijn geen hulpstoffen zoals parabenen, sulfaten, ftalaten of fluoride aan toegevoegd omdat deze geen meerwaarde hebben voor de werking van het mondwater en eerder kwaad doen dan goed.

 

Mint mondwater

Houd je van mintsmaak om te spoelen? Dan is Dr. Brite mondwater Mint aan te raden. Ook voor dit product geldt dat er alleen natuurlijke ingrediënten voor gebruikt worden en er geen kunstmatige toevoegingen aan gedaan worden. Op die manier is het mondwater voor iedereen veilig te gebruiken en bestrijdt het alleen de slechte bacteriën die problemen in de mond kunnen veroorzaken.

 

Wat doet dit mondwater voor je?

Het mondwater met mintsmaak bevat kokosolie en actieve koolstof. Beide bestanddelen hebben een verzachtende werking voor het tandvlees en de rest van de mond. Kokosolie zorgt daarnaast voor wittere tanden en werkt tegen de bacteriën in je mond. De actieve koolstof ontsmet je mond en zorgt ervoor dat deze in balans komt. Mocht je wat doorslikken van het mondwater dan is dat geen enkel probleem want er zitten geen gevaarlijke stoffen in en het is een volkomen natuurlijk middel. Je krijgt er direct een frisse adem van en je algemene gezondheid wordt alleen maar beter als je mond gezond is.

 

Berrylicious mondwater

Een derde soort mondwater dat door Dr. Brite op de markt gebracht wordt is het mondwater Berrylicious. Dit heeft de smaak van aardbeien en frambozen dus als je van fruit houdt zit je er goed mee. Het mondwater heeft dezelfde kenmerken en bestanddelen als de andere soorten van Dr. Brite mondwater. Door de koolstof wordt je mond ontsmet en de antioxidanten en vitamine C zorgen voor een gezond tandvlees.

 

Geen vreemde of gevaarlijke toevoegingen

Ook voor dit mondwater geldt dat er geen gevaarlijke of overbodige stoffen zoals parabenen en sulfaten aan zijn toegevoegd. Dit is bij veel mondwaters wel het geval en dan kan doorslikken en zelfs alleen spoelen voor problemen zoals blaasjes en wondjes in je mond zorgen terwijl deze stoffen verder een nauwelijks helende werking hebben. Aan het mondwater zijn geen kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen toegevoegd zodat het veilig gebruikt kan worden.

 

Mondwater van TonsilFresh of Oravall

Heb je regelmatig last van een slechte adem? Dat is natuurlijk niet erg prettig, niet voor jezelf maar ook niet voor andere mensen waarmee je in contact komt. Om een slechte adem tegen te gaan kun je mondwater gebruiken zoals TonsilFresh of Oravall. Voor beide soorten mondwater geldt dat ze dezelfde bestanddelen hebben en dus ook dezelfde werking. Het mondwater van deze merken pakt het probleem van de slechte adem bij de bron aan en maskeer het niet alleen maar.

 

Herstel de natuurlijke balans in je mond

Een slechte adem kan meerdere oorzaken hebben maar deze wordt doorgaans veroorzaakt door bacteriën in mond, keel of neus. Door met het mondwater te spoelen wordt je mond minder droog en bestrijd je de bacteriën op de beste manier. Bovendien wordt de vieze smaak minder en krijg je ook een frissere adem. Het mondwater kan gebruikt worden als je regelmatig een slechte adem hebt (ook bekend als halitose) of wanneer dat alleen ’s morgens is of nadat je een bepaald iets gegeten hebt. Heb je soms bloedingen aan het tandvlees of is dit gevoelig? Ook dan kan het mondwater uitkomst bieden en de natuurlijke balans in je mond herstellen.

 

Mondwater van OxyFresh

Een laatste soort mondwater dat we noemen is OxyFresh. Dit middel werkt tegen een slechte adem, een droge mond maar ook bij ontstoken tandvlees of amandelsteentjes. Het mondwater bevat geen chemicaliën en is dus altijd voor iedereen veilig te gebruiken. Aan veel soorten mondwaters worden bepaalde stoffen toegevoegd waarvan men denkt dat ze een beter effect hebben maar dit is slechts schijn. Zonder deze stoffen werkt het mondwater net zo goed en is het stukken minder gevaarlijk.

 

Kenmerken van OxyFresh mondwater

Het middel kent geen bijwerkingen en heeft een PH-waarde van 7. Dit wil zeggen dat het middel het tandglazuur niet aantast. Er zijn geen alcohol, sulfaten, parabenen of chloorhexidine toegevoegd zodat het geen schade toebrengt aan je mond en het enkel de schadelijke bacteriën maar niet de goede aanpakt tijdens het gebruik.

Reacties zijn gesloten.