Kan ik asperges ook koken?

Kan ik asperges ook koken?

Kan ik asperges ook koken?

Het antwoord op die vraag is kort: ja dat kan al! Asperges koken kan al vanaf het moment wanneer verse asperges in de winkel liggen! Vanwege de hittegolf zoals we die afgelopen zomers meegemaakt is het soms zo dat de asperges extreem vroeg geoogst worden.. Deze zogenaamde ‘hittegolf’ heeft het seizoen van de asperges met 4 weken vervroegd waardoor de asperges veel eerder in de winkels liggen. Houd dit dus altijd even goed in de gaten.

Kant-en-klaar maaltijden met asperges

Wanneer u zelf niet meer kookt of boodschappen doen, dan wilt u natuurlijk wel genieten van asperges in het seizoen. Gelukkig zijn er dan koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen. Bij de maaltijdservice van Uitgekookt kunt u gedurende het aspergeseizoen genieten van lekkere gerechten die u in een paar minuutjes kunt opwarmen met de magnetron. Via de website kunt u nog veel meer leveranciers zoeken en bekijken. Zo kunt u snel de (lokale) leveranciers van warme maaltijden in Tilburg opzoeken en eventueel een proefpakket aanvragen.

 

Wat zijn nu de beste asperges?

Deze vraag is lastiger te beantwoorden. Dit komt omdat voor de één de groene asperges favoriet zijn en voor de andere toch weer de witte. Wel moet u kijken naar de klasse aanduiding van de asperges. Zo zijn de asperges met de Klasse 1 AAA aanduiding het beste.  Als het gaat om het koken van asperges dan gaat onze voorkeur toch écht uit naar de witte asperges. Deze zijn eenvoudiger te koken waardoor het (asperge)gerecht dus makkelijker te bereiden is! Lees ook deze blog waarom asperges gezond zijn.

 

Asperges koken, hoe moet dat?

Veel mensen beginnen er niet aan omdat ze van andere horen dat het een enorme tijdrovende klus is. Jammer; want dat is het gewoonweg niet! Het begint allemaal met het schillen/pellen van de asperges. Pak de asperge bij de kop en schil deze met een dunschiller of een speciaal aspergemes van boven, de ‘kop’, naar beneden, de ‘staart’. Controleer meerdere malen of de asperges volledig zijn geschild.  Hierna kunt u de asperges koken in een (asperge)pan. Dit koken duurt maar zo’n 15 tot 20 minuten; absoluut niet lang dus!

 

Wat zijn lekkere gerechten met asperges?

Asperges zijn maar een korte tijd verkrijgbaar. Je kunt er ongelooflijk veel kanten mee op. En de echte liefhebber kan er dan ook tientallen lekkere recepten mee maken. Hieronder vind je onze top-5 met gerechten waarbij de asperge een hoofdrol speelt.

 

  1. Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  2. Groene asperges met krieltjes en een gekookt eitje
  3. Asperges met zalm uit de oven met bieslooksaus
  4. Lasagne met kip en asperges
  5. Gnocchi met groene asperges (gegrilt)
Reacties zijn gesloten.