Top 5 vegetarische budget recepten

Top 5 vegetarische budget recepten

Top 5 vegetarische budget recepten
Vegetarisch eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Onderstaande recepten zijn goedkoop, vegetarisch en super gemakkelijk om te bereiden.

1. Stamppot rode kool met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten: Ongeveer een kilo aardappelen, een pot rode kool, een pakje kikkererwten, cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder en een beetje olie.

Kook de aardappelen en maak de rode kool warm. Laat de kikkererwten uitlekken. Maak van de kruiden en de olie een mengsel en besmeer de kikkererwten hiermee. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze 25 minuten. Maak van de aardappelen en rode kool een stamppot, leg de kikkererwten er boven op en je kunt heerlijk eten.

2. Mexicaanse bonen wrap

Ingrediënten: Volkoren wraps, een pakje bruine bonen, 1 rode paprika, een blikje mais, een ui en eventueel plantaardig gehakt.

Snij de ui en fruit het zachtjes in de koekenpan. Laat de bonen uitlekken. Doe hetzelfde met de mais. Snij de paprika in kleine stukjes en voeg het toe bij de ui. Laat ongeveer 10 minuutjes sudderen voordat je de bonen en mais toevoegt.
Verwarm de wraps kort in een koekenpan. Beleg de wraps met de bonen mix, rol ze op en je hebt een heerlijke voedzame maaltijd.

3. Volkoren spaghetti met champignon roomsaus

Ingrediënten: Een pak volkoren spaghetti, een bakje champignons, basilicum en crème fraîche.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Snij de champignons in stukjes en bak ze aan in een koekenpan. Als de champignons bruin beginnen te bakken, voeg je de crème fraîche toe. Roer alles door elkaar totdat er een sausje ontstaat. Voeg vervolgens de kruiden toe. Maak de borden op met spaghetti en voeg de champignon roomsaus toe.

4. Stoofpotje met quinoa en zwarte bonen

Ingrediënten: 250 gram quinoa, een ui, een pakje zwarte bonen, een vegetarisch bouillon blokje, 1 bakje champignons, 1 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, een snufje zout, 4 eetlepels tomatensaus.

Los het bouillonblokje op in 900 ml water. Snij de ui in kleine stukjes en bak ze aan in de koekenpan. Besprenkel de uitjes met de cayennepeper, de paprikapoeder en een snufje zout. Bak nog even aan en voeg vervolgens 4 eetlepels tomatensaus toe. Roer alles door elkaar. Voeg vervolgens de quinoa en het water toe (met het opgeloste bouillonblokje). Laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen. Snij vervolgens de champignons in kleine stukje en laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Voeg na 10 minuten de bonen en de champignon toe aan het mengsel. Laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen totdat al het water opgelost is.

5. Stamppot boerenkool met zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten: Ongeveer een kilo aardappelen, een zak boerenkool en een blikje zongedroogde tomaten.

Maak van de aardappelen en de boerenkool een stamppot, snij ongeveer 5 zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe.

Reacties zijn gesloten.